Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cedorg/public_html/site/templates/ced20192/functions.php on line 201

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cedorg/public_html/site/templates/ced20192/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Младинска размена во Турција

Во Анкара на 2 и 8 декември 2017 година се одржа Еразмус + проектот- младински размена , кој беше финансирана од Европската комисија и Националната агенција на Турција. Во проектот спроведен со 25 учесници од Турција, Бугарија, Грција, Романија и Македонија: тие работеа на ефектите од здравата исхрана за здрав живот.

1923961 10214389239115918 2432837320878524957 n

Главната цел на проектот беше да се даде придонес кон растот на поздрави генерации преку подигање на свеста кај младите луѓе и младинските работници за здравата исхрана. Учесниците ги изведоа овие дела со некои методи, како што се игри, дискусии, подготовка на постери и презентации, тимски работи. Понатаму, локалните јавни анкети и експертската презентација исто така беа обезбедени за да се зголеми свеста на учесниците и на локалното население.

За време на проектната недела, учесниците имаа можност да ги развијат своите способности, како што се снимање видео, спроведување на прашалник, интервјуирање, искористување на методите на неформално образование. Како резултат на тоа, учесниците беа информирани за здравата исхрана, фазите на производство на храна, штетните ефекти од храната. Проектот, исто така, ги охрабри да пишуваат, да учествуваат и да воспостават нови партнерства преку активности како што се пронаоѓање нови теми на проектот, изготвување на проекти и НВО саем.